Pisang tu panas bila buh askim terus cair :)
BAHAN-BAHAN
2 buah Pisang - sy guna pisang berangan
Butter
Gula perang - sy guna gula organik
Aiskrim - sebarang perasa
BAHAN HIASAN
Kacang Pistachio/sebarang kacang
Buah Strwberry
Coklat syrup
CARA-CARA
Untuk Pisang - Atas dulang pembakar sapukan sedikit butter. Kemudian sapukan butter ke seluruh pisang dan taburkan gula diatasnya. Bakar pada suhu 180c selama 10 minit atau hingga pisang keperangan.
Untuk Hiasan - Susunkan pisang diatas bekas yg bersesuaian. Kemudian letakkan aiskrim diatasnya. Susunkan buah strawberry, curahkan coklat syrup dan taburkan kacang pistachio. Sedia untuk dimakan!
MoDe : mama pesan kurangkan minuman yang manis2 nnt kena kencing kotor huhuhu.... td check, air kencing ada kotor sikit. Stop manis-manis ok!
erm mmg sedap pisang + ice cream...
ReplyDeletenak2 dapat pisang yg sedang2 ranum tu kan./. :)
bestnyaaa..:-)
ReplyDelete