klik klik ok!

Thursday, November 11, 2010

Cerita kreatif

Ummm.... aku yang dari tadi menguap akibat melayan cuaca yang mendung lagi sejuk di tambah pula dengan mate yang kian kecik dan jari yang letih menjahit manik di baju pelanggan sambil tu sempat lagi melayan fb dan sempat lagiiiii jengah blog Ben Ashaari... tetibaaaaa... macam menarik je peraduan Ben ni? karang cerita kreatif bedasarkan gambar yg di beri! wohooo... mencabar ni! harus ku cuba walau sbrnya tidak ku pernah meninggalkan sebarang komen di post entry nyeeee hehehehe... (i malu nak tinggalkan jejak)

 Bismillah.... mula-mula harus letakkan header Ben ni... kalau dok.... siap!!! serte merta ben batalkan cite aku ni hah hahahaha jgn mare ben....
aku tetap senyum walau kau tak suka.. aku senyum gak!
Tengok tu bukan main manis senyum meow ni... montang-montanglah gambor ekau yg ben pilih.. sukolah tu!
senyum ku menawan kan... walau gigi ku kuning tapi cantikkan??
ekau pun suko yo! sampai nampak bosi kek gigi tu... kekonon tu dah cukup cun lah yo... ekau tak tahu eden ni tongah poning nak reko cerito...
eh nampak ke? berapa ramai yang datang tu?
Yolah... aku ni... bukanlah glamour nah macam orang lain... paling tinggi pun 1,2 yo orang yang komen kek post entry aku ni hah... follower pun tak ramai laie... tapi itu semua tak patahkan semangat aku untuk berblog! Blog buat aku happy, blog buat aku rasa tenang bila dapat luahkan perasaan, blog buat aku ramai kawan... blog bestlahhhh. Apa yang paling aku suka ialah jengah rumah orang... sambil jalan sambil tu aku cari ilmu dan idea.... bak kate orang luas perjalanan banyak pengalaman... betul tak? samo macam zirafah yang bonarkan kudo bolang menenggek kek badan ek.. ibarat... lagi tinggi dio daki, lagi sonang nak mati hehehe... panjek tinggi-tinggi kalo jatuh maun patah gigi!
ada mak kesah! saiz dan rupa bukanlah ukuran... inikan pula kita hehehe....
Bila dah berjalan rumah orang tu janganlah lupa bertegur sape ye... jangan plak kau buat sombong bodoh! kalau dah sombong macam mana nak dapat kawan kan? bukan setakat kawan.. orang nak datang rumah kau pun takut! huhuhuhu.....
 
follow orang sampi tertidur kita ni hah... 
so... makin rajin berjalan dan borak, jalan borak, jalan borak dan followwww je.... maka makin ramailah orang kenal, dan makin bertambahlah bilangan pengikut anda kan kan kan... (macamlah aku ni ramai nah pengikut! tak pe lopeh ni ramai kot hehehehe)
 Runsing-runsing! tekanannnnn... nak taip apa ni??
Disebabkan dah ramai pengikut maka rajin-rajinlah update n3 tu... jangan senyap je... kongsikan apa saje cerita yang menarik, yang kelakar, yang sedih atau apa-apa sajalah janji orang suka! Hari-hari orang mau datang sebab rumah kita besh.... Maka hari-harilah perak otak dok mikir nak story apa ye? gossip apa ye? pikir..pikir..pikirrrrr dan lu pikirlah sendiri!
 ada macam Mona lisa tak I senyum ni
Akhirnya... bila dah famous emous jangan menyombong lak.. tolong pula kekawan lain yang memerlukan pertolongan terutamanya pada mereka yang baru kenal dunia blogger... senyumlah selalu, maniskan muka, murahkan rezeki, mudahkan jawapan hehehehe... macamlah korang nampak sekarang ni aku senyum ke tak?

Mood aku sekarang : Huhuhu... ok ke cite aku ni? korang suka ke??? sukalah.... Terima kasihlah kepada Ben sbb adakan peraduan ni(ampu sikit ni hehehe)... moga-moga ramailah follow aku lopeh ni ye...

11 comments:

  1. buleh tahan gak ni...well done kazen!!!
    hahahah..sakit2 pun sempat gak ya buat karangan pendek...

    p/s : ai ni pun ngantuk2 gak, tu yg pi tinjau ghumah org ni..cuci2 mata, tp banyak la plak koje kek opis ni..bilo ntah nak siap nyer..

    ReplyDelete
  2. amimar : hehehe... toche2! tulah... dalam sakit ada busan sbrnya... ponek dok jahit manik yooo.. tu yg merayau umah orang jab... kalo dah namo eh kojo smpi bilo pun tak abih! jom kezen join peraduan ben ashaari ni :)

    ReplyDelete
  3. Huhuhu..
    Klakar lah..
    Jgn lupa komen entry cerita kreatif sy yer...
    Tq....

    ReplyDelete
  4. Cikgu fikri : macihhh cikgu... saya dah komen entry cikgu.. memang kreatif gila! :)

    ReplyDelete
  5. nice arr kak mas...harap2 akak menang...:)

    ReplyDelete
  6. Akma : aminnn.... macih dear :))

    ReplyDelete
  7. hehehe,.....i follow,..dun worry. gud luck~(^_^)/

    ReplyDelete
  8. Faredsairi : macihhh..... jom2 sesamolah kito mengundi yo :)))

    Mashitah : macihhhh... follow saya hehehe tq...

    ReplyDelete
  9. bloglah demi kepuasan :) nice entry, semoga semakin maju jaya

    ReplyDelete
  10. tengkorakemas : yap.... tenkiu! sesamalah kita maju jaya ye :)))

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails