klik klik ok!

Thursday, March 17, 2011

Cekodok Ikan Bilis + Sardin Masak Kicap

Tataplah n3 kali ini dengan Cekodok Ikan Bilis + Sardin Kicap! Kuang...kuang...kuang... bebudak aliran sains rumah tangga ni, kompom gelakkan mrs sunnies wey... Apalah this menu pun nak update dalam n3 ke???? 


Halloooo suka hati makcik ler, best what bekpes cekodok ni? lagi-lagi kalau layan time hujan dengan kopi 'O' panas! fuhhhh... malaslah nak bising! kekekekeh...
Cekodok Ikan Bilis cicah sardin kicap

Bahan-bahan (utk 2 orang)
7 senduk kecil tepung gandum
1 biji bawang besar - hiris
Sedikit ikan bilis
Sedikit garam
Air secukupnya
Minyak

*Satukan tepung gandum, ikan bilis, bawang merah, garam dan air. Gaul hingga menjadi satu adunan yang tidak terlalu cair or pekat *

Cara-cara
Bila minyak dah panas, gorengkan adunan dan balik-balikkan hingga cekodok garing.
Sardin Masak Kicap

Sardin masak kicap ni memang peberet aku dan hubby. Makan dengan nasi panas, ulamkan dengan pucuk ubi rebus, tambah pula dengan ikan masin goreng, sedapnyalah! 

Ala... kacang je nak masaknya. Untuk resepi Sardin Masak Kicap ni, mrs sunnies update di lain n3 ye :)





MoDe : nak makan kek, tapi telah bertukar kepada tiramisu biskut hehehe....

2 comments:

  1. Pagi ni dah makan cekodok bilis cicah sambal tumis.

    ReplyDelete
  2. Yan : samalah kita sarap cekodok hehehe... bezanye akk cicah ngan sambal, sy cicah ngan sardin :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails