klik klik ok!

Monday, April 9, 2012

Amani dah 9 Bulan


 "Hi kawan2 ummi, apa khabar? sihat ke? 
amani, ummi dan walid alhamdulillah sihat walafiat"

"Seksi tak kita berkemban? kita nak mandi tp kena cari mode dulu... so kena layan kartun dulu baru kita nak mandi hihihihi."

Saje je post n3 amani.

Amani sekarang dah genab 9 bulan tau. Diam2 dah makin besar baby kami. 
Amani baru nak pandai merangkak. Lambat sikit dari kawan-kawan dia yg dah pandai duduk sendiri dan nak bertatih.

 Hummmm... risau juga tapi doctor kate itu natural. Ada baby yg cepat dan ada baby yang lambat so as ibu n bapa tak perlu paksa dia untuk cepat pandai sbb lambat laun dia akan tahu juga. 

Cuma harus risau bila usia baby dah setahun tp masih tak pandai buat apa2, itu mungkin ada masalah kesihatan yg perlu di ambil serius.

Agaknya anak ummi ni tak main rangkak2 terus pandai berjalan kot! hehehehe...


"Kita dah mandi. Dah wangi hihihi"

8 comments:

  1. Salam kak mas! alolololo...cekci :D takpe kak, biar dia lmbt berjalan kalau tak nanti akak mesti lepak nak mengjor amnai panjat sana sini pastu lari sana sini hihihi... klu tumbuh gg lmbt pun lagi bagus, lmbt rosak nanti gg nya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi cekci masa baby memang comel tp kalo besar nnt nak sekci seksa memang ummi babap!
      tulah kan pasni penat kejar dia je...
      amani dah tumbuh gigi sebatang hihihihi

      Delete
  2. ala tomey2
    amani dah besar le...kejap je kan.
    Kejap lagi boleh jalan dan berlari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macihhhh auntie kasih...
      yelah kak...sekejab je masa berlalu rasa mcm baru je lahirkan dia
      lepas ni kami main kejar2 plak

      Delete
  3. budak kecitt.. cari mode mandi ekkk. takut air ke tu.. kiki.. geram nak pcit2 jek..
    anak saya pun 9 bulan jugak baru nak merangkak. peh tu berjalan 1 tahun 2 bulan. lambat sikit. tapi masih dlm kategori tempoh yang normal tu.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 kena bg mode dulu huhuhu
      tp budak tecik ni suka sgt mandi sampai banjir bilik air dikerjakannya hihihi...
      ye ke? lega dengar hihihihi xpelah biar lambat asalkan normal :)

      Delete
  4. kalau lambat jln jgn risau...itu tandanya dia nk bagi mama dia sentiasa pinggang macam kerengga....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha yelah betul gak kate ucu tu

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails