klik klik ok!

Wednesday, January 16, 2013

Cheese cake with Cream cheese Durian

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pendekkan cerita...mas sudah menerai menjadi seorang pendeco kek tp sayangnya kek itu ropenya tersangatlah comot! Hakikatnya tangan ini masih perlu di bendung lagi  hihihi... apa yang penting... dah cuba! 
Punyalah tak sabar nak snap...tengoklah keliling pinggan tu...alahai kenapa lah tak dikemas kinikan dulu...huhuhu sabor je kan? 
Topping kek tu adalah lebihan dari cream cheese durian yang mas buat tempoh hari. Banyak juga lebihnya, dari terbuang lebih baik mas lepa atas kek kan? Kek tu pula cheese cake mas beli kat OU dengan harga rm12 sebijik. Sedang elok untuk 2 org makan.
sudahlah mendeco tak cantik..pinggang tu pula comot dgn lebihan topping! aduh..mas oh mas!

Nak lagi sedap mas taburkan badam panggang luar dan dalam. Yap...memang sedap! rasa durian bersama kacang tersangatlah cocok! hehehe..gitu tau!
Tapikan kenapa kek ni bila dipotong dia jadi hancur ye? Petua kate sebelum potong kena rendam pisau dalam air panas dulu then lap, nnt kek tu kemas je potongannya tp kenapa tak jadi ye? huhuhuuu...

14 comments:

  1. Sama lah kita bab deco-deco ni belum lulus lagi tapi janji sedapkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ni kita masih lesen 'P' lah ye hihihi...
      yap betul tu.. janji sedap :)

      Delete
  2. xpe Mas yg penting mcuba...lama2 ok n cantik la tu..deco ni pon dh ok dh kalau QH..skrg mmg patern gini deco yg sempoi aje..jnji habis dh pon kek tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cuba x tahu kan... dh cuba seronok pulak hehe...

      Delete
  3. Salam mas...hugs
    Wauuuuu awesome...tak terkata...cantik Sgt.
    Puff durian Kat bawah pun mgoda juge

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak..hugs akk byk kali!
      iye lah tu...hihihi
      puff durian tu serius sedap kak...

      Delete
  4. Slm syg mas..
    Bg akk camtu dh cantik..comot sikit tue seni namanya..akkbjer x trcuba la..aishh bila la kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak zila sayang...
      terima kasih kak.. kalo akk dekat memang kita berguru dgn akk tau :)

      Delete
  5. Betul kata zila, comot tu seni. Akak lagi hancussss itu yg tak berani nak mendeko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. comot itu menggoda kan? hihihi.. tangan akk tu lagi seni...cantik n kemas je..suka mas tgk...

      Delete
  6. Alahai Mas... kak Amie ikut kelas deko2 kek tiap2 minggu tapi masih gak tak lulus, peduliklah kan... yang penting sodap! Betul kata Hazila tu... comot tu seni ha ha hahh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni yg semangat nak mendeco lagi... hihi

      Delete
  7. klu bg yana lg hancusss..xde seni langsung tgn ni hihii..ok la tu akak dh cuba..nnt makin lawa jdnya..pe2pun nk 2 potong kek..konfem sedapp ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 potong je ke? betul ni.... hihii..thanx yana :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails