klik klik ok!

Friday, June 24, 2011

Last Day jumpa Prof & Tunggu masa je ni :)

My perut so kecik :)

Salam jumaat semua. Macam biasa, doa mrs sunnies semoga hari ini adalah hari yg lebih baik dari semalam. Semoga hari ini dan seterusnya kita akan sentiasa mendapat perlindungan, keberkhatan, keredhaan dan pahala yg banyak dr Allah swt. Semoga kita juga tabah menghadapi sebarang ujian dan musibah dari Allah swt. Kenapa mrs sunnies berkata begitu? Sebenarnya Mrs sunnies tumpang simpati kepada seorang rakan blogger yg dah lama mrs sunnies follow blognya. Semalam dia dan rakan serumahnya di timpa musibah. Rumahnya di masuki pencuri! Syukurlah semasa kejadian mereka tiada di rumah, walau pun ralat kehilangan barang berharga tp apa yg penting nyawa mereka selamat. 


Ok! Pagi tadi adalah hari last mrs sunnies jumpa Doc@ Profesor Dato Dr Hamid Arshat b4 bersalin awal bulan 7 ni. Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan terkawal. Hari ini genab sudah 39 minggu usia kandungan bby. Alhamdulillah masa last scan, kami nampak dgn jelas tali pusatnya dan uri. Uri ok, putih warnanya, doc kate kalau uri putih tu tandanya sihat, sykur alhamdulillah. Doc kate lagi, dah besar bby dalam perut tu, bila2 masa je ni. But kami dan doc still berharap semoga bby lahir 7hb7 nie. Untuk pengetahuan 7hb7 nie adalah tarikh yg doc pilih untuk czer. Mrs sunnies tdk boleh bersalin secara normal atas sebab keselamatan diri. Perasaan takut makin menjadi-jadi bila tarikhnya semakin dekat. Terbayang-bayang dalam kepala, perut nak kena belah nnt, huhai takutnya! Semoga semuanya selamat.


Pertama kali sepanjang mengandung 9 bulan nie, mr n mrs sunnies dpt dgr degupan jantung bby! Seronoknya!!! Tetiba je rasa tak sabar nak bersalin plak! Hilang dah perasaan takut hihihihi.... Ya Allah bukan main laju jantungnya. Kami jadi sayup, itu ke bunyi jantung anak kami? nak menangis pun ye :) Rasa sayang pada bby nie semakin dalam rasanya. Tak sabar nak jumpa kamu wahai anak :) Doa kami semoga anak ini akan jadi anak yg solehah. Ya Allah permudahkanlah proses bersalin ku nnt.


Tiada kate yg mampu kami ungkapkan selain mendoakan kesejahteraan Dr Hamid Arshat. Semoga Allah memanjangkan usianya dan diberi kesihatan yg sempurna. Semoga dia terus berjaya membantu ramai pasangan di luar sane yg belum di kurniakan zuriat lagi. Terima kasih tdk terhingga sepanjang mrs sunnies menjadi pesakitnya, dia menjaga dan memberikan rawatan yg terbaik terhadap kami. Hanya Allah swt yg mampu membalas jasanya :)






Mode : Sabar itu separuh dari imannnnn.....

6 comments:

  1. eh 79 tu tahun lahir ye..saya panggil akak la gitu.. semoga semuanya selamat ye.. teringat pulak excited nak timang anak..hehe... ceaser mcm saya jugak dulu.. doa saya semuanya ok ye.

    ReplyDelete
  2. Izah: A'ah 79 tahun lahir akk :) Amin, thanx 4 the doa izah :) Ye, mmg excited dah! tp tulah rasa takut pun ye... huhaiiii seram plak rasanya nak kena czer

    ReplyDelete
  3. wah Mas sedang menghitung hari..kaklyn doakan semoga selamat ibu & anak..banyakkan doa dan selawat nabi..ok mas take care..

    ReplyDelete
  4. oppss..yana pun kna panggil akk gak hehee..
    Semoga K.mas & baby selamat dan sihat2 jee..perut kt sama je kecik..doc yana dulu xcaya yana dh preggy 8 bln..dia ckp cam 5 bln..Alhamdulillah senang bersalin perut kecik..:-)

    ReplyDelete
  5. wah nampaknya kita sebayalah..nieza pun thn 79 juga...semoga mas dan anak selamat dan dipermudahkan segala urusan nanti..amin. Harap nieza juga diberi peluang utk menjadi seorang ibu juga nanti..insyaAllah.

    ReplyDelete
  6. Lyn: Mmg bdebar mghitung hari :) Amin... Thanx 4 the doa ye :)))


    Yana: Hihihi... thanx yana, perut akk pun kecik tp akk kena czer nnt :)


    Nieza : hihihi... sama ye umur kita :)Amin... mudah2an semuanya selamat. Thanx 4 the doa ye ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails