klik klik ok!

Tuesday, November 1, 2011

Eh sesuai ke?

As Salam dan selamat malam korang. Malam? eh sesuai ke ai tayang menu ni? Telor goyang, hot dog, roti putih dan kacang panggang! Tak kena sungguh memalam tayang menu nie kan?  kalau bekpes tu oklah tapi kalo rasa tekak tu macam om putih mmg sesuai sgtlh ai tayang hihihihi....

 Telor tu boleh goyang2. Goyang gegar you kikikikiki....

Sebenarnya nie menu bekpes kami tempoh hari. Hari tu my hubby mintak ai buatkan roti telur tapi ai malas plak nak pukul telor then celup2 roti tu dan grill satu2. Malaslah bang... hahaha... boleh gitu! Derhaka kau huhuhu.... 

Haip!!! korang jangan buat andaian yg bukan2 okes! Gila nak lawan ckp somi! Roti telor tetap ai buat, speacial lg! telor tu boleh joget2 hahaha.... laki mak suka you! sampai licin pinggan tu :))))

Bahan-bahan
Beberapa keping roti - nak bakar pun boleh
3 keping hot dog (keping ke?)
1 tin kecil kacang panggang
3 ulas bwg putih
sedikit serbuk lada hitam dan putih

Cara-cara
Minyak secukupnya
Gorengkan telor dengan minyak yg panas. Taburkan serbuk lada putih dan hitam di bhg atas telor. Bila telor bhg bwh dah garing balikkn seketika dan angkat (supaya telor kuning masak separuh). 
Dalam kuali leper ratakan minyak dan grill kan hot dog. Bila hot dog hampir masak, letakkn bawang putih yg telah di ketuk. Masakkan sampai hot dog masak. Perasakan hot dog dgn sedikit lada putih dan oregano.
Letakkan kacang panggang di dalam mangkuk. Tutupkan dgn aluminium foil. Panaskan dlm oven selama 2 minit. Siap sedia utk di makan.


P/s :  
Masih berusaha mencari satu persatu list blog kekawan yg dh hilang. Kalau ada yg simpati silalah tinggalkan link anda kt sini ye (waaah cam glamour je ai ni kan?) wakakakaka... seyes ni!

Rindunya nak baca blog my kazen AMIMARZ! aduhhhh... bilalah virus tu nak hilang ye? aku rindu sama kamu nie huhuhuhu...

7 comments:

  1. macamana boleh hilang?
    mcm2 virus ada kan...takut je
    akak pun suka makan roti dgn telur :)

    ReplyDelete
  2. emm... camno nak ilangkan virus tu ya.. da lupa cara2.. nnt tanya walid amani ya

    ReplyDelete
  3. feberet yana jgk mkn cani..plg suka kacang panggang tuu..xkesah lah mlm ke pagi..janji perut kita kenyang hihii

    ReplyDelete
  4. kasihredha:
    Mas nk tukar dinding baru pastu bila dh aply, tgk2 semua list blog kekawan dh hilang. Rasanya dolu2 x jd mcm ni... huhuhu haru nk kena cari satu2 :(

    hehehe... peberet hubby bekpes cm gitu.


    amimarz:
    menyusahkan betul virus tu! xpe nnt mas tanya kt sani ye wak awe :)


    Yana Shaiful :
    samalah kita :)yap yg penting konyang!

    ReplyDelete
  5. Biasalah tu makan menu breakfast waktu dinner. Saya selalu juga makan menu breakfast waktu tea time ke, kadang kala masa dinner. Ikut selera je..

    ReplyDelete
  6. akak wat yna lapar tgk gmbr nih, huhuhu

    ReplyDelete
  7. hazila:
    ye betulllllll........ serupalah kita :)


    YNA:
    Ala2... ciannya lapar ye. Silalah amik sepinggan, jgn malu2 ye ngeee....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails