klik klik ok!

Sunday, September 9, 2012

Crabstick Snaks@Crispy Crabstick

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Selamat beristirehat dan beriadah bersama keluarga tersayang. Hari minggu adalah hari yg selalunya rajin main masak-masak secara luar biasa atau hari makan2 di luar dengan luar biasa kan..kan..kannnnn :)
 Pernah makan tak kudapan kat atas tu? pernah buat tak? mas tak pernah dan ini pertama kali cuba. Buat minggu lps, baru skrg tyg picas. Serius sedap! cannot stop bila dah kunyah, nak buat pun punya laaa senang tak perlu gunakan tenaga yg banyak hanya perlu kerajinan sedikit. 
 Kerajinan menyiat filamen sampai habis! Kalau buat sebungkus....ala pejam mata pun boleh! tp kalau berbungkus-bungkus.....capek gak ler he3. Mas buat sebungkus je, dptlh sebesen kecil tu. Ok la untuk 2 org mkn je kannnnnn. 
TAPI.....
Huumm...menyesal buat sebungkus, sedap sgt sampai.... heheeee itu tandanya kami? Ok la buat teman yg belum cuba boleh la try. Kak Amie dan QH dah cuba, mereka pun suka, dari mereka mas tergoda cuma resepinya mas guna cara QH. Mas guna tpg jagung dan tpg gandum sebagai ganti tpg beras.

Boleh cuba resepi DI SINI dan DI SINI ye :)
nampak kabur kan?

20 comments:

  1. tak prnah makan lagi la...bleh try buat...

    ReplyDelete
  2. Sedapkan Mas... lain kali Kak Amie nak kerah tenaga anak-anak yang suka sangat makan kerepek ketam ni untuk sia-siat, tu je yang buat lambat kerja kita... nak makannya kejap aje habis... krup krap krup krappp...!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la...tang menyiat nye tu yg liat tapi kalo ramai yg bantu syoklah sekejab je dh boleh siap tp kalo byk mulut memang sekejab je dh habis hehehe....

      Delete
  3. Salam kak massssss!!! Ikamorningggggg!!! Agak terlewat morning kita ehehehe.... Dulu2 pernah buat crabstick lepek ni tp tak letak apa2 just siat2 pastu goreng, klu letak tepung kerangupannya thn lama tak kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. try kali nie letak tepung, sedap rasa rangup sangat! alhamdulillah walau dh 3 hari tetap rasa rangup yg penting simpan dlm bks kedap udara la, lg pun tpng tu buh sikit je ala2 manja gitu hehehe...

      Delete
  4. Salam Kak masssss!!! Aduhhhh da 2 kali antor komen tak lps huh!

    ReplyDelete
  5. Salam mas sani.Emmm sedapnya buat kunyah2 sambil nonton tv..xsedar habih sebalang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3x...susah nak benti bila dh start hehehe

      Delete
  6. Memang sedap crab stick diwat camni..rangup je kn :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...memang sedap...rasa nak mengunyah je kan

      Delete
  7. Mas, kudapan2 cam ni mmg lazat jer bila dapat dikunyah.. Nk buat yg malas..heheheee... Ni nak try dah boleh ke tak post komen kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo buat sebungkus je memang semangat sikit sbb cpt siap tp kalo berbungkus-bungkus...bercinta gak ler nk menyiatnya hehhe... alhamdulillah dh blh kak... terima kasih ye kak sayang :)

      Delete
  8. masa memula reti goreng rangup gini, mmg giler addict..dah lama tak buat. tumpang semangkuk lah mas.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh betullah... cam berhantu je kan? rasa syok plak tu yg beli 2 bungkus lagi hehehe... eh boleh je kalo nak tumpang..silakan la :)

      Delete
  9. Salam MAs...kite pun belum wat lagi snak ni...tunggu masa jer..harus dicuba...

    ReplyDelete
  10. ni kalo buat mmg laju le anak2 habiskan ye...hehe

    ReplyDelete
  11. Mak bpk budak pun laju je makan hihihiiiii

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails