klik klik ok!

Thursday, November 1, 2012

Jemputlah masuk kawan2....

Bismillah....
Jari jemari memulakan episod pertama selepas sekian lama tidak bekerja keras.

Assalamualaikum dan salam sejahtera wahai rakan blogger semua. Masih igt ke pada mr sunnies? masih sudi kah berkunjung di rumah maya ini? ada ke yg rinduuuuu?  Mas??? Ya Allah...sesungguhnya mas teramatlah rindu dengan rumah maya ini, rindu dengan jiran tetangga, rindu nak bls punjungan dan bla..bla..blaaaaa.
Sepinya mas dari rumah maya bukan sbb merajuk, kuciwa, malas dan sebagainya tapi kerana sibuk dgn kerja yg sgt mas minat dan dah lama di tinggalkan. Bukan kerja masak2 tau tp kerja main cucuk2... hehehe dh kelain lah tu kan?
Di pendekkan cerita, kerja itu sgt menyeronokkan walaupun si kecik itu sering kacau. Now mas punya masa nak main masak2 semula...yeppi. Wahai kawan2 kalau sudi dtg la rumah maya ini lagi ye, jgn berhenti singgah walau sekali. Kedatangan korang sgt2 mas hargai :) lebiuuuuu la!
Gambar ini mas abadikan sempena ulang tahun perkawinan kami yg ke 9(ekceli bulan 10 hari tu tp baru skrg upload)! Alhamdulillah kehidupan kami sgt bahagia di tambah lagi dengan kehadiran AMANI yg sgt meriuh-riuh sampai huru hara, tunggang terbalik isi rumah dek keletah dia yg suka sgt KEMAS rumah! malas ummi dia ni! heheeee...
Alhamdulillah Allah swt sentiasa panjangkan jodoh kami walaupun ada pasang surutnya, walaupun ada degilnya (siapa la tu?), walaupun jarang seiya dan sekata, walaupunnn ribut dan taufan tp kami tetap BAHAGIA hihihihi. Mudah2an Allah swt kekalkan hubungan kami hingga ke akhir hayat, semoga kami menjadi walid dan ummi yg berjaya mendidik amani menjadi ank yg solleh. AMIN.....


Sekarang mas bg tahu... mas hilang sbb mas sibuk menjahit manik. Cuba bisnes secara kecil kecilan. Nampak tak...kesian org tu sampai berkerut-kerut mukanya menjahit hah hahaha... Menjahit manik adalah benda yg sgt mas suka! blog pertama yg mas mulakan ialah pasal manik! Dari hobi terus menjadi kerjaya. Tapi sygnya kesukaan itu mas kena hentikan seketika atas sebab mas perlu utamakan amani dahulu. Dan kerana amani mas tolak permintan pelanggan seramai 10 org sepanjang mas bersalin dan semasa amani belum umur setahun. Now minat tu sudah boleh dimulakan semula, sekarang mas sibuk jahit manik pada tudung bawal untuk jualan di butik sepupu. Sayangnya... gambar tiada! aduhhhhh... terbit kesal kat hati, what to do? dh lepas kat kedai pun huhuhu... mungkin ada kot dlm camera yg belum diupload lagi. Nnt la mas selongkar ye :)



Kawan2 jgn berhenti dari bertandang ke rumah maya ini yeeeeeeee... pintu dh dibuka, silakan masuk :))) 

14 comments:

  1. igtkan td pindah ke umah bru..hehe
    oo berbisnes jahit manik yer..bleh la tempah kt Mas nti..upah mesti murahkann..hehe..semoga bjaya Mas..
    nti tunjuk la ehh contoh manik tu..

    opsst sblm lupa..hppy anniversary Mas..semoga berbahagia selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...
      yap, mas itu la kerja sy si tukang penjahit manik hihihi... boleh3x no hal kasi discaun lebihhhh punya! heheeeeee.... nnt mas upload ye tp x byk la :(

      terima kasih...amin mudah2an hendaknya :)

      Delete
  2. Salam, emmm hampir lupa dah kat Mas ni. Slamat temu kembali ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..., alaaa jgn la lupakan saya yg comel ni wik..wik..wikkkk :), terima kasih kak :)

      Delete
  3. Assalamualaikum Puan Umah..kita dh msk niii hihii.. bestnya kak Mas..pandai msk pandai jahit manik.. Yana minat jgk nk blaja jahit manik tp tgn ni mcm keras jer..kna celup dgn softlan dulu kot br bleh mula jahit hahaaaa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... silakan jgn segan2 ye hihihi.. ala yana untuk yg simple2 boleh la, saje hilangkn boring kat umah hehehe...
      Psttt... kalo tgn tu lembut bg tahu tau sbb tangan akk pun keras gak ni heeheeeee, gurau2 ye :)

      Delete
  4. Rajinnye Mas jahit manik...hanya orang yang tekun aje yang boleh jahit manik ni..kak ina keras tangan...he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la kak untuk yg simple2 je :))))

      Delete
  5. Tunjuklah hasil manik kat tudung tu. Mana tau boleh bisnes online pulak pas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nnt mas tunjukkan ye tp x byk la...

      Delete
  6. Assalamualaikum...jiran baru dtg bertandang. bestnye pandai jahit manik....tabik dgn org yg sanggup bz jahit manik ni sebab leceh gak kan, berpinor2 mata dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... jemputla masuk jgn malu2 ye :)
      alaaa malu kita, jahit yg simple2 je... boleh la tu kan hihihi

      Delete
  7. Assallamualaikum Mas..

    Mas, blog Mas yg satu lagi tu knaz pernah tgk. Ni pun dah tgk lagi.. Mas tinggal di mana ye? Mana tau akak boleh anta baju utk tempah jahit manik pada Mas..heheheh.. Suka tgk hasil jahitan manik kat blog mas yg satu lagi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kak....

      Ye ke kak... terima kasih kak :) blog tu lagi laaaaaa berhabuk! ntak bila nk buka pintu pun mas x tahu la hihihi
      kalo akk nk antar bg tau je ye... terima kasih kak nie yg kena bg discaun hihihi

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails