klik klik ok!

Thursday, December 20, 2012

Sayur Peria....mood malas!

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Selamat petang teman-teman...dah masak menu dinner ke? mesti masak yang best-best kan. Mas tutup gas hari ni coz today is my malas day. Boleh gituw? hehe...
Tayang gambar lama. Sayur peria goreng kegemaran kami. Sayur peria dipotong nipis, lebihkan cili padi lepas tu tumiskan sekejab sbb kami suka rasa pahit dan cruncy2 sikit masa menguyah. Kalau tak nak makan dgn nasi, mas mkn dengan roti buat mcm sandwich...sedapnyaaa.

Risaulah..amani skrg susah nak makan. Sejak dia keluar hospt then dia demam selsema batuk now dh ok sampai skrg dia kurang suka makan terutamanya nasi! Dia lebih kerap BF...normal ke? ada yg kate selera makan belum ada...hummm hope sementara saja.

10 comments:

  1. Kak Amie pun suka sayur peria walaupun pahit... boleh cuci perut kita tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...kulit muka pun jadi licin tau :)

      Delete
  2. Salam Mas....jangan la malas2...jom makan..hehe
    Saya suka sayur paria..hari2 makan sayur paria tumis pun tak jemu tau...sebab suka sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..hari ni pun sy bermalasan lagi...terukkan sy? hehee..

      Delete
  3. pahit2 sedap..hee..dah lama tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan..cpt2 cari peria kak..nnt kecur pulak hehe

      Delete
  4. Salam Mas, peria besar ni akak selalu goreng ngan garam ngan kunyit. Goreng garing2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kak... ramai gak yg kate grg ngan kunyit sedap tp sy x pernah plak cuba...lepas ni nk try la :)

      Delete
  5. salam syg mas,
    akk suka celur jew pastu cicah sambal belacan..masak camne pun akk laju jew:) smoga amani sihat yer..mgkin mood masih x ada tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam akk syg...
      mesti lg pahit rasanya tu kan? tp jd sedap sbb cover dgn sambal belacan...pergh...sedap banget tu kak :)

      hope sementara je..risau gak hati ni sbrnya :((

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails