Assalammualaikum dan selamat sejahtera serta selamat sore rakan belog semua. Malas tulis panjang2, kita terus ke agenda saje ok. Tengah hari tadi mas keluar makan with hubby n baby kt OU, selesai makan mas tergerak nak cari pisang emas. Nak buat kek pisang lagi sebagai buah tangan utk dibawa pulang ke kampung. Ummm...dalam pasaraya mana ada pisang emas kan? Yg ada pisang apa ntah, cantik berkilat rege dia pun boleh tahan juga.
Ok dah cukup membebel, jom kita terus ke resepi ye.
Bahan-Bahan :-
6 biji pisang emas
2 sudu besar gula pasir
3 sudu besar tepung gandum
1/2 sudu kecil garam
Cara-cara :-
Lecekkan sekali pisang,garam dan gula
Masukkan pula tepung dan gaul rata2 hingga sebati
Dalam minyak yg panas, sudukan 1 sudu adunan dan gorengkn hingga cekodok bertukar warna cokelat dan garing. Angkat dan sedap di makan ketika panas.
Boleh je nak jemput2 adunan guna jari
Kuih nie fav anak2 nie... Pantang nampak jer mmg cepat jer datang... Hehhehee...
ReplyDelete